GA TERUG
.

Bekijk een ander onderzoek

1. Bovenarm (Röntgenfoto)
> klik hier
2. Bovenbeen (Röntgenfoto)
> klik hier
3. CT onderzoek algemeen
> klik hier

Pols (Röntgenfoto)

Maak uw keuzePols (Röntgenfoto)


Doel
Met behulp van dit onderzoek wordt naar de structuur, ligging en de grootte van de botten en de daaromheen liggende weefsels zoals pezen en spieren gekeken.

Voorbereiding
Voor dit onderzoek zijn geen speciale voorbereidingen nodig. U kunt normaal eten en drinken.

Verloop
U wordt uit de wachtkamer opgehaald en naar de onderzoekskamer gebracht. In een kleedkamer wordt u verzocht het te fotograferen lichaamsdeel te ontbloten. U wordt tevens verzocht om alle sieraden en andere metalen die in het te fotograferen gebied zitten te verwijderen. De radiodiagnostisch laborant haalt u op uit de kleedkamer en positioneert u, afhankelijk van het te fotograferen lichaamsdeel, staand, zittend of liggend. Voor het kunnen stellen van een goede diagnose, is het nodig dat er minimaal twee foto's vanuit verschillende richtingen worden gemaakt.

Duur
Het onderzoek duurt ongeveer 5 minuten.

Nazorg
Tenzij u anders verteld wordt, mag u na afloop van het onderzoek naar huis of terug naar de afdeling waar u bent opgenomen.

Uitslag

Over het algemeen worden de foto's na afloop van het onderzoek eerst door een radioloog bekeken. Als de foto's voldoende informatie opleveren, om een goede diagnose te kunnen stellen, kunt u naar huis of naar de afdeling terug. Op een later tijdstip zal de arts de foto's beter bekijken en beoordelen. Hij zal er een verslag over schrijven, en dit aan uw medisch dossier toevoegen. De arts, specialist of huisarts die het onderzoek heeft aangevraagd krijgt een kopie van de uitslag. Deze hele procedure neemt over het algemeen 4 werkdagen in beslag.Aandachtspunten
Als u zwanger bent, of denkt dit te zijn, neemt u dan van tevoren contact op met de afdeling. In overleg kan worden besloten of het onderzoek door kan gaan of uitgesteld moet worden. Wilt u meer weten of heeft u vragen, kijk nog eens rustig rond op deze website.

Printdatum: 17-07-2019 om 21:15
Kijk voor meer informatie op www.infobuddy.nl
Deze brochure is onder voorbehoud van fouten en/of eventuele wijzigingen.

Doel

Met behulp van dit onderzoek wordt naar de structuur, ligging en de grootte van de botten en de daaromheen liggende weefsels zoals pezen en spieren gekeken.
vorige