GA TERUG
.

Bekijk een ander onderzoek

1. Biopsie met echografie
> klik hier
2. Mammalokalisatie (Echo-onderzoek)
> klik hier

Borsten (Echo-onderzoek)

Maak uw keuzeBorsten (Echo-onderzoek)


Doel
Het doel van het onderzoek is om door middel van geluidsgolven het borstweefsel in beeld te brengen, om eventuele afwijkingen in het weefsel op te sporen.

Voorbereiding
Voor dit onderzoek zijn geen speciale voorbereidingen nodig. U kunt normaal eten en drinken.

Verloop
U wordt uit de wachtkamer opgehaald en naar de onderzoekskamer gebracht.
U komt op uw rug op een onderzoekstafel te liggen. Een radioloog of echografist voert het onderzoek uit. Soms wordt dit in samenwerking van beide uitgevoerd. U wordt verzocht uw bovenlichaam te ontbloten. 
Met een transducer wordt over de borst bewogen. Om de ruimte tussen de transducer en de huid op te vullen, wordt een gel op het te onderzoeken gebied aangebracht. Dit voelt soms koud aan. Vanuit verschillende richtingen wordt de borst onderzocht. Dit kan soms een drukkend gevoel geven. Er worden afbeeldingen vastgelegd, die later uitgebreid door de radioloog worden bekeken.Het echografieonderzoek is niet pijnlijk en is onschadelijk voor de weefsels in het lichaam.

Duur
Het onderzoek duurt ongeveer een kwartier.

Nazorg
Tenzij u anders verteld wordt, mag u na afloop van het onderzoek naar huis of terug naar de afdeling waar u bent opgenomen.

Uitslag
Over het algemeen worden de foto's na afloop van het onderzoek eerst door een radioloog bekeken. Als de foto's voldoende informatie opleveren, om een goede diagnose te kunnen stellen, kunt u naar huis of naar de afdeling terug. Op een later tijdstip zal de arts de foto's beter bekijken en beoordelen. Hij zal er een verslag over schrijven, en dit aan uw medisch dossier toevoegen. De arts, specialist of huisarts die het onderzoek heeft aangevraagd krijgt een kopie van de uitslag. Deze hele procedure neemt over het algemeen 4 werkdagen in beslag.

Aandachtspunten

Dit onderzoek wordt vaak na een mammografie gedaan. Als er afwijkingen zijn gevonden, wordt meestal meteen een echo van de borst gemaakt.

Wilt u meer weten of heeft u vragen, kijk nog eens rustig rond op deze websitePrintdatum: 13-12-2019 om 22:05
Kijk voor meer informatie op www.infobuddy.nl
Deze brochure is onder voorbehoud van fouten en/of eventuele wijzigingen.

Doel

Het doel van het onderzoek is om door middel van geluidsgolven het borstweefsel in beeld te brengen, om eventuele afwijkingen in het weefsel op te sporen.
vorige