GA TERUG
.

Bekijk een ander onderzoek

1. Hals (Duplex-onderzoek)
> klik hier
2. Schildklier (Echo-onderzoek)
> klik hier

Schedel (Echo onderzoek kinderen)

Maak uw keuzeSchedel (Echo onderzoek kinderen)


Doel
Het doel van het onderzoek is om door middel van geluidsgolven de hersenen en de omliggende weefsels in beeld te brengen, om eventuele afwijkingen of stoornissen op te sporen.

Voorbereiding
Voor dit onderzoek zijn geen speciale voorbereidingen nodig. Uw kind kan normaal eten en drinken.Het is belangrijk dat uw kind tijdens het onderzoek zo rustig mogelijk ligt. U kunt daarvoor zorgen door bijv. een half uur voor de aanvang van het onderzoek een voeding te geven. Ook kunt u een vertrouwd speeltje, knuffel of een speen meenemen.

Verloop
U en uw kind worden uit de wachtkamer opgehaald en naar de onderzoekskamer gebracht. Tijdens het onderzoek kunt u bij uw kind blijven. U wordt verzocht het hoofdje kledingvrij te maken en zij/hij komt op de rug op een onderzoekstafel te liggen. Een radioloog of echografist voert het onderzoek uit. Soms wordt dit in samenwerking van beide uitgevoerd. Met een transducer wordt over het hoofdje bewogen. Om de ruimte tussen de transducer en de huid op te vullen, wordt een gel op het hoofdje aangebracht. Dit voelt koud aan. Soms wordt aan u gevraagd om het hoofdje van uw kind vast te houden. Er worden afbeeldingen vastgelegd, die later uitgebreid door de radioloog worden bekeken.Het echografieonderzoek is niet pijnlijk en is onschadelijk voor de weefsels in het lichaam.

Duur
Het onderzoek duurt ongeveer 20 minuten.

Nazorg
Tenzij u anders verteld wordt, mogen u en uw kind na afloop van het onderzoek naar huis of terug naar de afdeling waar uw kind is opgenomen.

Uitslag
Over het algemeen worden de foto's na afloop van het onderzoek eerst door een radioloog bekeken. Als de foto's voldoende informatie opleveren, om een goede diagnose te kunnen stellen, kunt u naar huis of naar de afdeling terug. Op een later tijdstip zal de arts de foto's beter bekijken en beoordelen. Hij zal er een verslag over schrijven, en dit aan het medische dossier toevoegen. De arts, specialist of huisarts die het onderzoek heeft aangevraagd krijgt een kopie van de uitslag. Deze hele procedure neemt over het algemeen 4 werkdagen in beslag.

Aandachtspunten
Wilt u meer weten of heeft u vragen, kijk nog eens rustig rond op deze website.

Printdatum: 13-12-2019 om 22:05
Kijk voor meer informatie op www.infobuddy.nl
Deze brochure is onder voorbehoud van fouten en/of eventuele wijzigingen.

Doel

Het doel van het onderzoek is om door middel van geluidsgolven de hersenen en de omliggende weefsels in beeld te brengen, om eventuele afwijkingen of stoornissen op te sporen.
vorige