GA TERUG
.

Bekijk een ander onderzoek

1. Schedel (Echo onderzoek kinderen)
> klik hier
2. Schildklier (Echo-onderzoek)
> klik hier

Hals (Duplex-onderzoek)

Maak uw keuzeHals (Duplex-onderzoek)


Doel
Met behulp van het duplex onderzoek worden de bloedvaten in de hals onderzocht, om eventuele afwijkingen en/of vernauwingen op te sporen. 

Voorbereiding
Voor een duplex onderzoek van uw halsvaten zijn geen speciale voorbereidingen nodig. U kunt alles eten en drinken.

Verloop
U wordt uit de wachtkamer opgehaald en naar de onderzoekskamer gebracht. U komt op uw rug op een onderzoekstafel te liggen. Een radioloog of echografist voert het onderzoek uit. Soms wordt dit in samenwerking van beide gedaan. U wordt verzocht uw hals bloot te maken en hals sieraden af te doen. Met een transducer wordt over de hals heen bewogen. Om de ruimte tussen de transducer en de huid op te vullen, wordt een gel op het te onderzoeken gebied aangebracht. Dit voelt soms koud aan. Er worden afbeeldingen vastgelegd waar metingen op plaatsvinden en die later uitgebreid door de radioloog worden bekeken. Hierbij bestaat ook de mogelijkheid om de bloedstroom en de hartslag te horen.  

Het echografieonderzoek is niet pijnlijk en is onschadelijk voor de weefsels in het lichaam.


Duur
Het onderzoek duurt ongeveer 30 tot 45 minuten.

Nazorg
Tenzij u anders verteld wordt, mag u na afloop van het onderzoek naar huis of terug naar de afdeling waar u bent opgenomen.

Uitslag
Over het algemeen worden de foto's na afloop van het onderzoek eerst door een radioloog bekeken. Als de foto's voldoende informatie opleveren, om een goede diagnose te kunnen stellen, kunt u naar huis of naar de afdeling terug. Op een later tijdstip zal de arts de foto's beter bekijken en beoordelen. Hij zal er een verslag over schrijven, en dit aan uw medisch dossier toevoegen. De arts, specialist of huisarts die het onderzoek heeft aangevraagd krijgt een kopie van de uitslag. Deze hele procedure neemt over het algemeen 4 werkdagen in beslag.

Aandachtspunten
Wilt u meer weten of heeft u vragen, kijk nog eens rustig rond op deze website.

Printdatum: 13-12-2019 om 23:02
Kijk voor meer informatie op www.infobuddy.nl
Deze brochure is onder voorbehoud van fouten en/of eventuele wijzigingen.

Verloop

U wordt uit de wachtkamer opgehaald en naar de onderzoekskamer gebracht. U komt op uw rug op een onderzoekstafel te liggen. Een radioloogArts gespecialiseerd in de radiologie. of echografist voert het onderzoek uit. Soms wordt dit in samenwerking van beide gedaan. U wordt verzocht uw hals bloot te maken en hals sieraden af te doen. Met een transducer wordt over de hals heen bewogen. Om de ruimte tussen de transducer en de huid op te vullen, wordt een gel op het te onderzoeken gebied aangebracht. Dit voelt soms koud aan. Er worden afbeeldingen vastgelegd waar metingen op plaatsvinden en die later uitgebreid door de radioloog worden bekeken. Hierbij bestaat ook de mogelijkheid om de bloedstroom en de hartslag te horen.  

Het echografieEen onderzoeksmethode om het menselijk lichaam in beeld te brengen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van geluidsgolven.onderzoek is niet pijnlijk en is onschadelijk voor de weefsels in het lichaam.